Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster
Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Twenty years ago: the Bastia stadium disaster: Hotel, Tickets, Parkeren, Concert, Capaciteit (2022)

De professor prees het essay van de student De professor prees het schrijven van de student in een essay.

Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Dinsdag, 05.Juli 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Er werden afgelopen zaterdag geen wedstrijden gespeeld in de Ligue 1 ter herdenking van de 20e verjaardag van de ramp in het Furiani-stadion die het leven kostte aan 18 fans en honderden anderen verwondde.Op de dag van de wedstrijd verzamelen de Bastia-supporters zich in het Stade Vã©lodrome. De Marseille-fans arriveren later in de middag en beginnen zich een weg te banen naar hun kant van het stadion. Er breekt wat handgemeen uit tussen groepen fans en al snel zijn beide groepen supporters verwikkeld in een regelrechte rel. er wordt met stenen gegooid, vuurwerk afgestoken en molotovcocktails gegooid. Het geweld slaat snel over naar de tribunes; mensen worden vertrapt en sommigen sterven als gevolg van verwondingen opgelopen in het gevecht.

De rellen duurden uren en lieten aan beide kanten meer dan 100 mensen het leven.

De halve finale vindt plaats in Bastia's Stade Armand Cesari, beter bekend als Furiani. De capaciteit van het stadion van ongeveer 8.750 is meestal meer dan voldoende voor de gemiddelde Ligue 2-wedstrijd van de club, maar een halve finalewedstrijd tegen Marseille is van een andere categorie.De directeuren van de club hebben besloten dat de kleine Noordtribune, gebouwd in 1948 en slechts plaats voor 750 fans, gesloopt en vervangen moet worden door een tijdelijke structuur die plaats biedt aan 9.300 fans. Dit zou resulteren in een capaciteit van bijna 18.000 mensen, wat meer dan het dubbele zou zijn van de oorspronkelijke.Op de avond van 24 april wordt een organisatie die bekend staat als "Ex-Club President Vendasi" gecontracteerd om de tribune bij de club te slopen. Ondanks dat er geen tijd is om de benodigde bouwvergunning aan te vragen, wordt de tribune midden in de nacht stiekem gesloopt.De volgende dag hoort afgevaardigde Hurand via de lokale pers van de ontwikkelingen. Het is echter te laat om ze te stoppen.Inmiddels heeft Bastia de firma Sud Tribune gecontracteerd om de nieuwe stand te installeren. Een ander bedrijf, Space Locations, was aanvankelijk ook gecontracteerd door de club, maar trekt zich terug vanwege een gebrek aan tijd.Op dinsdag de 28e start de nieuwe stand. Op dezelfde dag breekt er echter een staking uit in de haven van Marseille die de levering van noodzakelijke materialen verhindert. De Franse voetbalbond (FFF) weigert de wedstrijd uit te stellen, maar Sud Tribune verzekert dat ze de materialen op het eiland zelf kunnen krijgen.Dit veiligheidsrapport volgt op woensdag, maar zoals na de ramp werd bevestigd, bevat het niet de bevestiging van de officiële veiligheidscommissie. De kaartverkoop kan wel beginnen, maar de Corsicanen staan al snel versteld van de prijzen die met 75% zijn gestegen ten opzichte van de kwartfinale.Een dag later keurt de veiligheidscommissie dan eindelijk de voortgang van de werkzaamheden goed, hoewel de aanvankelijke vertragingen in het weekend gestaag leken te vorderen. Op maandag (een dag voor de wedstrijd) komt er echter slecht nieuws omdat de brandweer op afwijkingen is gestuit en de veiligheid van de tribune onvoldoende vindt. Hectische last-minute werken worden uitgevoerd tot enkele uren voor de aftrap.De eerste fans van Bastia gaan vroeg naar het stadion om hun steun te betuigen aan het team. Gedurende de dag doen steeds meer mensen mee aan de opwinding, zwaaien met vlaggen en toeteren met hun hoorns. Het stadion raakt al lang voor de aftrap helemaal vol.

Als de aftrap nadert, stort de Noordtribune uiteindelijk in en sleept de rest van het stadion mee.

Terwijl negentig minuten voor de aftrap komen en gaan, is het stadion al afgeladen vol en levendig. Degenen die op de tijdelijke Noordtribune zitten, beginnen echter hun zorgen te uiten. Ze vergelijken het met op een schommelende boot zitten en zeggen dat de spanning voelbaar is. Sommigen weigeren de tribune op te schuiven, terwijl anderen oproepen om de wedstrijd uit te stellen, maar er wordt geen beslissing genomen. Als de aftrap nadert, stort de Noordtribune uiteindelijk neer en sleept de rest van het stadion mee.

Dit is een uitzicht op de tribune vanaf de andere kant.

Enkele pre-match beelden in de volgende video. Een stand in kwestie is de lange met de schijnwerpers in het midden. Dit is een weergave van de tribune vanaf de andere kant, die laat zien dat deze direct naast de grens van een ander veld ligt. Om 20.00 uur betraden de spelers het veld om op te warmen onder een uitbundig applaus. Sommige mensen begonnen serieus bang te worden en er ontstond paniek. Ingenieurs draaiden bouten aan en repareerden defecten aan de basis van de stand terwijl mensen ernstig bang bleven maken en in paniek raakten.Kort voor de wedstrijd was de tribune steeds instabieler geworden en de stadionspeaker vroeg de toeschouwers niet te veel te bewegen om te voorkomen dat er nog meer metalen onderdelen los zouden komen.Het bovenste deel van de tribune stortte 5 minuten later, vlak voor de aftrap, in en bracht 2.000 toeschouwers en journalisten naar beneden. De achterkant van de tribune was veranderd in een gigantische massa metalen buizen, stoelen en lichamen. De toeschouwers die op het onderste deel dat nog overeind stond, probeerden te ontsnappen naar het veld. Spelers die net het veld waren opgekomen hielpen hen.Het veld wordt omgetoverd tot een enorm openluchtziekenhuis en een uur later arriveren de eerste reddingshelikopters. Omdat de lokale ziekenhuizen al snel verzadigd zijn, worden veel gewonden per luchtbrug naar ziekenhuizen in Nice en Marseille gebracht.

?"

In de daaropvolgende dagen gaat het dodental langzaam omhoog. De eerste verhalen over wanpraktijken, incompetentie, ontkenning en schuld volgen al snel. De centrale vraag is altijd "Hoe had iemand deze halve finale kunnen laten doorgaan?"Een officieel rapport dat de verantwoordelijkheidsvraag onderzoekt, concludeert al snel dat verschillende technische fouten, een gebrek aan planning en toezicht, het te korte tijdschema, schendingen van veiligheidsprocedures en algemeen slecht veiligheidsbeheer en -controle (door de club, de Corsicaanse voetbalcompetitie en FFF) allemaal hebben bijgedragen aan de ramp.De Stichting is van oordeel dat de gestegen ticketprijzen niet aan de FFF zijn gemeld en dat als gevolg daarvan een extra opbrengst in de particuliere zakken van de Bastia-directeuren zou komen.De veiligheidscommissie had nooit officieel haar goedkeuring gegeven nadat de brandweer aanvankelijk een negatief advies had gegeven, en dat Bastia-directeuren het nooit nodig hadden geacht om een bouwvergunning te vragen, omdat ze machtiger zijn dan de burgemeester van de stad.Acht personen werden veroordeeld voor hun rol in de presidentiële moord op Bastia en kregen verschillende gevangenisstraffen. President Filippi kon niet worden veroordeeld omdat hij twee dagen voor het begin van het proces werd doodgeschoten.Vorige week herdacht Bastia de twintigste verjaardag van de ramp door te promoveren naar de Ligue 1. Na de verschillende diensten die afgelopen weekend werden gehouden, speelt Bastia deze week een herdenkingswedstrijd tegen een jeugdteam. Daarna volgt een oefenwedstrijd tegen Liverpool, een club die ook getekend is door een stadionramp.

Ga voor meer foto's naar deze slideshow. Voor meer informatie, probeer deze uitstekende bron (in het Frans).

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
Vandaag 18:00
18:00
Pyunik
- : -
CFR Cluj
1
8.50
+0.86
1
42.9%
42.9%
X
23.4%
23.4%
2
33.7%
33.7%
1-1
10.5%
btts
63.1%
Vandaag 19:00
19:00
- : -
Víkingur Reykjavík
1
49.5%
49.5%
X
23.8%
23.8%
2
26.7%
26.7%
1-1
11.2%
btts
57.3%
Vandaag 19:45
19:45
Ludogorets
- : -
Sutjeska
1
38.5%
38.5%
X
26.3%
26.3%
2
35.2%
35.2%
1-1
12.5%
btts
53.2%
Vandaag 20:00
20:00
KF Ballkani
- : -
Žalgiris
1
3.21
+0.18
1
13.7%
13.7%
X
21.0%
21.0%
2
65.3%
65.3%
0-1
13.2%
btts
45.1%
Vandaag 20:00
20:00
The New Saints
- : -
Linfield
1
45.5%
45.5%
X
23.8%
23.8%
2
30.8%
30.8%
1-1
10.9%
btts
60.4%
2
3.60
+0.22
1
36.2%
36.2%
X
22.0%
22.0%
2
41.9%
41.9%
1-1
8.92%
btts
69.3%
Vandaag 20:30
20:30
Shamrock Rovers
- : -
Hibernians
1
45.8%
45.8%
X
22.5%
22.5%
2
31.6%
31.6%
1-1
9.76%
btts
65.4%
Vandaag 20:45
20:45
Shkupi
- : -
Lincoln Red Imps
1
1.55
+0.03
1
50.9%
50.9%
X
24.2%
24.2%
2
24.9%
24.9%
1-1
11.5%
btts
54.3%
Vandaag 19:00
19:00
Gzira United
- : -
Atlètic Club d'Escaldes
1
41.2%
41.2%
X
24.2%
24.2%
2
34.6%
34.6%
1-1
11.1%
btts
60.4%
Vandaag 19:00
19:00
St Josephs FC
- : -
Larne
1
48.6%
48.6%
X
23.8%
23.8%
2
27.6%
27.6%
1-1
11.1%
btts
58.0%
  World ≫ Club vriendschappelijke wedstrijden 1
Club Friendlies 1
Vandaag 19:00
19:00
Lüner SV
- : -
1
1.85%
1.9%
X
5.02%
5.0%
2
93.1%
93.1%
0-3
11.4%
btts
41.0%

Populaire zoekopdrachten

Twenty Years Ago The Bastia Stadium Disaster

Twenty years ago: the Bastia stadium disaster: Hotel, Tickets, Parkeren, Concert, Capaciteit (2022).

De professor prees het essay van de student De professor prees het schrijven van de student in een essay.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op